Basskafferi |<br/> Billig Studentmat

torsdag 8 september 2011

Basskafferi

Att ha ett basskafferi är ytterligare ett sätt att spara pengar, som vi på studentmat skrev igår så är det ett bra sätt att undvika onödiga impulsköp som oftast är både oekonomiskt och dåligt för vikten.

Genom att ha några enkla basvaror hemma så kan du oftast röra ihop något enkelt och dessutom ha vad som behövs till alla olika billiga recept du kan tänka dig göra.

Lista på vad man bör ha i ett basskafferi
1. Mjöl
Används till bakning, redning och liknande. Ett måste i ett kök om det inte är så att du är allergisk eller går på någon LCHF-diet.

2. Olja
Används för att steka i eller hälla på sallader

3. Socker
Till bakning, i kaffet eller i teet.

4. Kryddor, åtminstonde salt och peppar men gärna även paprika pulver och liknande
Salt och peppar används i nästan alla varmrätter och att ha lite extra kryddor skadar inte om du vill ha variaton, sikta på att köpa påsar istället för burkar.

5. Havregryn
Till bakning och havregrynsgröt! Havregrynsgröt är ruskigt billigt och mättande!

6. Krossade tomater på burk
Perfekt till olika grytor och om du nu skulle vilja göra köttfärssås eller liknande!

7. Tomatpuré
Används i massor med mat som enkel smaksättare

8. Smör
Till bakning, stekning och används i massor av mat. Potatismos blir mycket roligare med lite smör i sig

9. Mjölk
Till bakning, matlagning och dryck. Mycket prisvärt och näringsrikt!

10. Ägg
Bakning och matlagning, också mycket prisvärt och närinsrikt. Omelett är billigt och mättande!

11. Ris
Används som tillbehör till den mat du vill, passar väldigt bra till kyckling och indisk mat.

12. Pasta
Även detta ett tillbehör till mat, utmärkt till mustiga såser och grytor med tomatbas

13. Bakpulver
Används till massor av bakning och är bra att ha hemma.

14. Ost
Gott att ha på mackor och används tex till gratinering när man lagar mat

15. Lök och vitlök
Smaksättare i mat, mycket gott och billigt!

16. Potatis
Tillbehör till en mängd olika maträtter och går även att göra massa rätter baserat på potatis som potatisgratäng och liknande. Används även i viss bakning.

17. Grädde
Till bakning, i mat och i såser. En skvätt grädde kan verkligen liva upp en tråkig maträtt du kan även vispa den och ha till pannkakor och liknande.



Med detta hemma krävs det inte särskild mycket för att göra roliga och billiga maträtter!


Mvh/
Billig studentmat


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar