Skabbig studentmat |<br/> Billig Studentmat

tisdag 6 september 2011

Skabbig studentmat

Vi här på billig studentmat vill nu presentera riktigt skabbig billig mat!

Om man bor i en stad i ett modernt land i väst så behöver man verkligen inte svälta om man bara struntar i att vara kräsen! När man är student så är det ju som sagt ofta så att man saknar pengar, saker som dyr studentlitteratur, dyra busskort, alkohol och festande bidrar till detta. Detta är saker som tillhör studentlivet, men att äta är viktigt.

Därför ger nu Billig Studentmat några tips att skaffa riktigt billig mat!

1. Äta rester på resturanger
På nästan alla resturanger lämnar folk rester, det kan du som student utnyttja! När du ska äta upp folks rester så gäller det att gå till snabbmatställen, det är inte populärt att smyga in på fina resturanger och sno mat. Om du däremot går till McDonken eller liknande så lämnas det nästan alltid mat där som du kan äta upp. Att äta någons halvätna hamburgare kan kännas lite ofräscht men om någon lämnar en halv påse pommes frites så gör det ju knappast något om du skulle ta några.

Bonustips: Om det är lunchrusning så fungerar det ofta att gå fram till kassan och fråga om vart fasiken din beställning är, de brukar oftast inte ha någon koll och du kommer för det mesta att få din påhittade beställning.

2. Hotellfrukost
Ett gammalt klassiskt tips, ta på dig hela och rena kläder och gå helt oberörd in genom incheckningen och sätt dig i hotellets resturang och ta del av deras frukostbuffé! Detta brukar nästan alltid fungera och är ett perfekt sätt att fixa billig studentmat. Viktigt att tänka på är dock att inte gå till samma hotell hela tiden, variera dig!

3. Äta hos föräldrar, vänner och släktingar
Ring mamma eller pappa och säg att det var länge sedan ni träffades, åk hem till dem och bli bjuden på mat. Vänner brukar också kunna bjuda på mat men man vill inte snylta för mycket på dessa. Har du släktingar som bor relativt nära brukar de också vilja bjuda på mat.

4. Dumpster Diving
Dumpster diving går ut på att leta igenom containrar och liknande efter mat och prylar, här kan man verkligen spara in på pengar. Detta är en stor och populär rörelse, butiker slänger mat och prylar för miljontals kronor över hela Sverige per vecka! Mycket av maten har bara passerat bäst före datumet och går utmärkt att äta utan att riskera att bli sjuk, använd näsan och ögonen för att ta reda på om det är fräscht nog att äta. De kastar dessutom mängder av frukt och grönsaker som bara kasseras på grund av att de ser ofräscha ut.


Så som ni ser här på billig studentmat så finns det många roliga och billiga tips att skaffa billig mat för en student!



Mvh/
Billig Studentmat

1 kommentar: