Pannkakor |<br/> Billig Studentmat

lördag 3 september 2011

Pannkakor

Idag ska vi här på billig studentmat prata om pannkakor, det är gott, det är billigt att göra och det är inte ett dugg nyttigt!

Att göra pannkakor är inte särskild svårt om man väl hittat ett bra recept, det tar ett tag att göra men du kan utan problem sitta och plugga eller titta runt på billig studentmat medans du gräddar dem.


Här har jag gjort pannkakor som är lite mindre till ytan, de är mer som Amerikanska pannkakor



Billig studentmats pannkakor ca 12 st
Ingredienser
2 ägg
3 dl mjöl
6 dl mjölk
En klick smör
En nypa socker

Blanda 2 ägg och 6 dl mjölk i en bunke, tillsätt mjölet medans du vispar för att undvika klumpar.
Värm smöret i en stekpanna, när smöret smält så rör ner det i bunken. När smeten är jämn och fin så kan du hälla över cirka 1 dl av smeten i stekpannan, när pannkakan börjat bli fastare så ska du vända på den.
Du kommer själv märka när den är färdig att äta. Gör om det här tills pannkakssmeten är slut, sen är det bara att vräka i dig.

Billig studentmat rekommenderar dig att använda billig sylt som tillbehör, oftst har man någon släkting som gör egen sylt som man kan få eller så köper man något av lågprismärkenas varianter tex eldorado, euroshopper etc etc.  Glass och grädde passar även det utmärkt till pannkakor, när det gäller glass så gäller det också att tänka billiga lågprismärken.


Som ni ser så är pannkakor perfekt studentmat! Billigt, gott och mättande!


Mvh/
Billig studentmat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar