Tips för att spara pengar |<br/> Billig Studentmat

onsdag 7 september 2011

Tips för att spara pengar

Idag ska vi på billig studentmat ge ytterligare några tips för att spara pengar, inte bara genom att laga billig mat.

1. Panta
Kanske är ett rätt självklart tips, men har sett många som bara slänger sina burkar och flaskor när de druckit färdigt. Detta är självklart helt idiotiskt, inte bara för ekonomin utan även för miljön. En vanlig svensk aluminiumburk ger numer en hel krona i pant och och när du köper burkar så betalar du ju panten så därför är det riktigt dumt att inte panta. När du är på väg för att panta dina burkar så kan du passa på att kolla papperskorgarna på vägen efter mer burkar, du kan även vara lite extra skabbig och leta rent i parker under sommaren.

2. Second hand
Köp dina kläder på second hand så får du mer pengar över till studentmat, på myrornas kan man få dyra märkesjeans för runt en hundring tex. Många second hand butiker som myrornas och röda korset ger dessutom det mesta av vinsten till välgörande ändamål!

3. Undvik impulsköp
Detta är också ett självklart tips och det gäller inte bara när du ska köpa studentmat, gå inte och köp det första bästa du ser utan tänk över om du verkligen behöver det här. Gå tex inte och handla mat när du är riktigt hungrig, dels brukar det bli onyttigare mat då och dels så brukar det ofta bli något snabblagat halvfabrikat som oftast är dyrare än om du skulle laga något själv med enklare matvaror.

4. Ät inte ute
Undvik att äta ute eller fika mycket, det är trevligt och självklart ett bra sätt att binda kontakter men det är väldigt dyrt att äta ute. Om du nu känner att du måste fika så gå till ett billigt ställe och beställ bara in en kopp kaffe.

5. Köp varor med kort bäst före-datum
Här kan man verkligen spara pengar, många gånger kan man få 30% eller tom 50% rabatt på varor som har kort bäst före-datum, oftast håller varorna dessutom någon eller några dagar efter bäst före-datumet.


Så det här var några snabba enkla tips för att spara pengar som student!

Mvh/
billig studentmat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar